Túl a hatvanon
vissza

2013. januárja ünnep a Titis Hangosregény Kiadó életében. 10 éve készítettük az első felvételt. Azóta elkészült 60 hangoskönyv, több mint 500 óra hallgatnivalóval.

Folytatva a számvetést, elmondhatjuk, hogy a felvételeinken szereplő 19 előadóból 6 Kossuth-díjas. A színészek közül Rátóti Zoltán olvasta fel a legtöbbet, 9 regényt. Szabó Magda és Márai Sándor vezetik a kiadott írók listáját, 9 és 5 művel. Kiadványaink közül 19 külföldi író alkotása és 16 kortárs (21. században még alkotó) magyar íróé.

Mindössze 9 hangfelvétel rövidebb mint 5 óra.

Legnagyobb példányszámban fogyott eddig a Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéből készült CD.

A kortárs magyar írók saját hangjukon is megszólalnak a CD-inken.

Szabó Magda Für Elise, Popper Péter Pilátus testamentuma, Békés Pál Csikágó, Kertész Ákos pedig Makra című CD-jén beszél művéről, Petőcz András A születésnap című hangoskönyvének végén az író és az előadó Vallai Péter beszélgetését hallgathatják meg, Háy János A bogyósgyümölcskertész fia című hangoskönyvünk pedig egy Háy-Rátóti beszélgetést tartalmaz.

Szerettük volna minél  jobban kihasználni a hangoskönyvben rejlő lehetőségeket, és ezért kértünk a PIM-től és a Magyar Rádiótól is hangfelvételeket, így Ottlik Géza, Tamási Áron, Szerb Antal, Babits Mihály hangját is eljuttatjuk hallgatóinkhoz.

Tartalmas szórakozást kívánunk minden kedves hangosregény-kedvelőnek a következő 10 évre is.

Néhány kép a múltunkból:

könyvhét 2010

sajtóbemutató 2004

könyvhét 2012

 

 

 
 

 

 

 

 

közzétéve