Miért éppen hangoskönyv?
vissza

2003 vitathatatlanul a magyar hangoskönyv-kiadás születési éve. Amikor januárban felvettük az első regényt, nem sejtettük, hogy - mint a legtöbb újdonság apostolát - minket is a korszellem irányít. Kiderült, hogy a hangoskönyv “benne van a levegőben”. Így azután a Kossuth kiadót alig néhány héttel megelőzve - és természetesen sokkal kisebb feltűnés mellett - adtuk ki első két hangosregényünket. 2004-ben pedig már több új és régi kiadó is csatlakozott a mozgalomhoz, és együtt próbáltuk meggyőzni a közönséget arról, amiben ma is töretlenül hiszünk, hogy a könyv-hallgatás mindenkinek élményt vihet az életébe. Hogy nem a vakok és gyengénlátók privilégiuma, és az, hogy valaki tud olvasni, nem elég erős ellenérv. Hogy a mese- és regény-hallgatás nem fordítja a gyerekeket az olvasás ellen, éppen ellenkezőleg, felkelti érdeklődésüket az irodalom iránt és fejlesztve szókincsüket megkönnyíti számukra az olvasást. Arról a sokak által tapasztalt tényről nem is beszélve, hogy ha hosszabb útra visszük gyermekeinket, egy izgalmas ifjúsági regény mellett csak úgy röpül az idő. A kisebb és a nagyobb is megtalálja örömét ugyanabban az előadásban, mert egy művet jóval előbb tud egy gyermek élvezettel hallgatni, mint hogy el tudná olvasni. Éppen ezzel gyarapszik legjobban a szókincse.

Az eltelt 10 évben természetesen sok hívet szerzett a hangoskönyv, sokan élvezik a remek előadásokat autóvezetés vagy vasalás közben, mások pedig be-be iktatják az esti olvasás helyett, mert egész nap igénybevett szemüket így kímélik. Vannak, akik kedvenc színészeik hangját akarják élvezni, és vannak, akik szívesen meghallgatják színvonalas előadásban, amit már olvastak.

Ők azok, akik napról-napra megerősítenek bennünket abban a hitünkben, hogy jó célt tűztünk 10 éve magunk elé, a hangoskönyv segít tartalmasabbá tenni a hétköznapokat.

közzétéve